Zgadzam się z Anią, to propozycje Piotrka i możesz z nim współpracować ale przede wszystkim nanieś swoje pomysły na forum:) Ja obkminiam tanie warsztaty, szkolenia oraz tworzę bazę instytucji do współpracy oraz szukam ofert
Ale to był mój pomysł ;(((
1.Playback show dla hufca
2.Pomoc dla dzieci np. z domu dziecka mających problemy z nauką
3.Koncert dla wszystkich , którzy chcę śpiewać nawet jeżeli nie śpiewają najlepiej ale to lubią.
4.Zajęcia plastyczne w plenerze ,a później wystawa tych prac
5.Karaoke dla hufca bądź drużyny
6.Wycieczka do muzeum (mam znajomości ;d)
7.Wycieczka krajoznawcza dla drużyny (Toruń? Płock?)
Niestety mnie co niektórzy zasmucają nie do końca dobrą znajomością znaczenia słowa kultura. Chciałbym aby ktoś mi wykazał związek pomiędzy działaniami w aspekcie stricte kulturowym a pomysłami typu: "popularyzacja Hufca w Mediach", "Pomoc dzieciom w nauce", "akcja zarobkowa dla potrzebujących" i wiele innych.
Do 27 grudnia czekam maksymalnie do 16.00 na propozycje od Darii i Konrada. Nie mogę wyczekiwać, gdyż terminy nas gonią. Jeśli ktoś identyfikuje się z dana organizacją to zgadza się na warunki w niej panujące. Zgadzam się z dwoma stwierdzeniami, które powinny wam utkwić w głowach: " Ten kto mówi, że nie ma czasu, tak naprawdę nie chce go mieć" i "Kto chce - szuka sposobu, - Kto nie chce - szuka powodu."
Druhu i tu jest ten problem ja cie tylko proszę o pomoc a ty do tego podchodzisz maksymalnie blokując wszystko i wszystkich:D Tylko się zapytałem co mogę zrobić w tej dziedzinie bo sam nie wiem za dużo więc proszę cie o pomoc i resztę również
Ostatnio edytowany przez Parowa (2010-12-27 00:47:46)
Zastępowa wędrowników
O tak burza mózgów..;] Pomagajmy sobie ;] I pamiętajmy kłótnie nie na forum';]
Chyba cyfrowo albo elektronicznie Ci pomogę, no niech będzie:) ale nie licz na to, że Ci gotowce dam. Zapytaj wujka Google i ciocie wikipedię a nawet i Szarego druha. Jeśli chodzi o tradycje, obrzędowość czy zwyczaje Kujaw to rozejrzyj się i poczytaj jak można ugryźć ten temat xD Dziedzictwo kulturowe Kujaw dostępne jest w intenecie, zastanów się jak to rozpromować lub wydobyć na światło dzienne. Z tego co pamiętam wysyłałem wam Formy Pracy w ZHP, wykorzystaj któreś z tych do realizacji tego obszaru ;P