Czuwaj!!!!
Umundurowanie:
Przypominam wszystkim ¿e na zbiorkach ma byæ pe³ne umundurowanie, oprócz rogatywki nie jest konieczna ale na ro¿ne uroczysto¶ci itp. ma byæ. Ci którzy dostali umundurowanie od dru¿yny i nie bêd± go nosiæ to zostanie ono zabrane po 3 minusach (tzn.po trzech nieprzyniesieniach na zbiorek rzeczy), a ci którzy maj± swoje rzeczy bêd± stosowane kary.
Obecno¶æ:
Zosta³ za³o¿ony zeszyt do sprawdzania obecno¶ci. Obecno¶æ jest sprawdzana na zbiórkach i uroczysto¶ciach itp.
Zbiórka zaczyna siê o godz. 11.00, spó¼niæ mo¿na siê do godz. 11.11, je¶li kto¶ pó¼niej nie zostanie wpuszczony na zbiórkê. Usprawiedliwienia za nie obecne dni przynosiæ do mnie (dh.Duo) lub do dru¿ynowego (dh.Cebuli)
Parowa napisał:
Czuwaj!!!!
Umundurowanie:
Przypominam wszystkim ¿e na zbiorkach ma byæ pe³ne umundurowanie, oprócz rogatywki nie jest konieczna ale na ro¿ne uroczysto¶ci itp. ma byæ. Ci którzy dostali umundurowanie od dru¿yny i nie bêd± go nosiæ to zostanie ono zabrane po 3 minusach (tzn.po trzech nieprzyniesieniach na zbiorek rzeczy), a ci którzy maj± swoje rzeczy bêd± stosowane kary.
Obecno¶æ:
Zosta³ za³o¿ony zeszyt do sprawdzania obecno¶ci. Obecno¶æ jest sprawdzana na zbiórkach i uroczysto¶ciach itp.
Zbiórka zaczyna siê o godz. 11.00, spó¼niæ mo¿na siê do godz. 11.11, je¶li kto¶ pó¼niej nie zostanie wpuszczony na zbiórkê. Usprawiedliwienia za nie obecne dni przynosiæ do mnie (dh.Duo) lub do dru¿ynowego (dh.Cebuli)
Jakie kary?
Kary s± opisane w konstytucji, poza tym nie musisz powielaæ wszystkiego co kto¶ napisa³, ka¿dy dobrze widzi poprzednie posty, je¶li podkre¶lasz jakie¶ zdanie to je uwypuklij a nie ca³o¶æ
Wedle paragrafu 2 rozdzialu 4 konstytucji 11 wdw, sa przewidzie pewne kary jednak nie s± one konkretnie przypisane do przewinien. Dlatego te¿ ponowie pytanie jaka kara jest za nie przyniesienie czesciu umundurowania zakupionej przez samego siebie?
Ostatnio edytowany przez badzej (2009-10-01 15:08:44)
Nie wejdziesz na zbiórkê xD, wszêdzie gdzie obowi±zuje dany strój siê tego przestrzega, je¶li kto¶ ma a nie chce przynosiæ, mo¿e równie dobrze siedzieæ w domu
Zastêpowa wêdrowników
Ja uwa¿am, ¿e szczególnie Ci którzy musieli na swój mundur zapracowaæ powinni szczyciæ siê Nim i godnie go nosiæ , szczególnie na zbiórkach... wiem to po sobie.. gdy leci 5 rok, gdy jestem w ZHP i dopiero teraz mam cale umundurowanie.. Godnie je noszê bo wiem ile musia³am siê napracowaæ .."powalczyæ" o niego.
BO CO TO ZA HARCERZ LUB HARCERKA BEZ MUNDURU?
Ostatnio edytowany przez SylwiaAnastazja (2009-10-11 18:17:38)