Zgadzam siê z Ani±, to propozycje Piotrka i mo¿esz z nim wspó³pracowaæ ale przede wszystkim nanie¶ swoje pomys³y na forum:) Ja obkminiam tanie warsztaty, szkolenia oraz tworzê bazê instytucji do wspó³pracy oraz szukam ofert
Ale to by³ mój pomys³ ;(((
1.Playback show dla hufca
2.Pomoc dla dzieci np. z domu dziecka maj±cych problemy z nauk±
3.Koncert dla wszystkich , którzy chcê ¶piewaæ nawet je¿eli nie ¶piewaj± najlepiej ale to lubi±.
4.Zajêcia plastyczne w plenerze ,a pó¼niej wystawa tych prac
5.Karaoke dla hufca b±d¼ dru¿yny
6.Wycieczka do muzeum (mam znajomo¶ci ;d)
7.Wycieczka krajoznawcza dla dru¿yny (Toruñ? P³ock?)
Niestety mnie co niektórzy zasmucaj± nie do koñca dobr± znajomo¶ci± znaczenia s³owa kultura. Chcia³bym aby kto¶ mi wykaza³ zwi±zek pomiêdzy dzia³aniami w aspekcie stricte kulturowym a pomys³ami typu: "popularyzacja Hufca w Mediach", "Pomoc dzieciom w nauce", "akcja zarobkowa dla potrzebuj±cych" i wiele innych.
I jak zawsze Duo siê budzi na koñcu Wiêc ja zajmê siê TRADYCJE/ ZWYCZAJE, DZIEDZICTWO tylko jakby¶cie mogli mi podsun±æ pomys³ to mo¿na by³o by tu zrobiæ jakie¶ spotkania czy co¶ . POMOCY!!!
Do 27 grudnia czekam maksymalnie do 16.00 na propozycje od Darii i Konrada. Nie mogê wyczekiwaæ, gdy¿ terminy nas goni±. Je¶li kto¶ identyfikuje siê z dana organizacj± to zgadza siê na warunki w niej panuj±ce. Zgadzam siê z dwoma stwierdzeniami, które powinny wam utkwiæ w g³owach: " Ten kto mówi, ¿e nie ma czasu, tak naprawdê nie chce go mieæ" i "Kto chce - szuka sposobu, - Kto nie chce - szuka powodu."
Druhu i tu jest ten problem ja cie tylko proszê o pomoc a ty do tego podchodzisz maksymalnie blokuj±c wszystko i wszystkich:D Tylko siê zapyta³em co mogê zrobiæ w tej dziedzinie bo sam nie wiem za du¿o wiêc proszê cie o pomoc i resztê równie¿
Ostatnio edytowany przez Parowa (2010-12-27 00:47:46)
Zastêpowa wêdrowników
O tak burza mózgów..;] Pomagajmy sobie ;] I pamiêtajmy k³ótnie nie na forum';]
Chyba cyfrowo albo elektronicznie Ci pomogê, no niech bêdzie:) ale nie licz na to, ¿e Ci gotowce dam. Zapytaj wujka Google i ciocie wikipediê a nawet i Szarego druha. Je¶li chodzi o tradycje, obrzêdowo¶æ czy zwyczaje Kujaw to rozejrzyj siê i poczytaj jak mo¿na ugry¼æ ten temat xD Dziedzictwo kulturowe Kujaw dostêpne jest w intenecie, zastanów siê jak to rozpromowaæ lub wydobyæ na ¶wiat³o dzienne. Z tego co pamiêtam wysy³a³em wam Formy Pracy w ZHP, wykorzystaj które¶ z tych do realizacji tego obszaru ;P